Gåspennorna, föreningen för journalister och publicister i östra Skåne, har haft välbesökt årsmöte på Skillinge Teater, där det nya ägarparet Karin Johansson-Mex och Peder Holm visade runt mellan teaterns ombyggda tiljor och tak. De berättade också om sommarens program, där Cervantes klassiska Don Quijote är huvudnumret.

Föreningen, som har 40-talet medlemmar, har under verksamhetsåret 2017 – 2018 gästats av kulturprofilen Thomas Millroth och Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling. Ett planerat besök på konstskolan Sara i Simrishamn fick ställas in på grund av snöoväder. Naturfotografen och vinbonden Thorsten Persson lockade 26 deltagare till Södra skolan på Brantevik, där han visade sina Österlenbilder i storbildsformat.

Till styrelse valdes Pontus Persson, Simrishamn, ordförande, Kjell Magnusson, Löderup, kassör, Inga Lill Högberg, Södra Mellby, sekreterare, samt Barbro André, Brantevik, och Agneta Ullenius, Lunnarp. Revisor är Karin von Schenck, Skillinge.