Årsmötet för några veckor sedan slutade med att tidigare styrelse och revisorer omvaldes. Du har väl redan läst referatet här på vår hemsida? http://www.skaneseniorer.se/2024/03/23/stasi-visste-allt/ Och så här ser framtiden ut:

Onsdagen den 17 april i Rådhuskällaren i Malmö kl 16 hör vi journalisten Jonas Nyrén berätta om den stora konstsvindeln i Trelleborg och Polen. Nyrén har specialstuderat fallet och skrivit en bok. Anmälan till Lars Johansson larsgj55@gmail.com senast den 11 april. Tala om vad du vill äta vid anmälan. Rådhuskällaren erbjuder räkmacka eller räksallad för 175 kr speciellt för oss. Plus sin a la carte-meny https://www.radhuskallaren.se/a-la-carte/

Torsdagen den 16 maj tar vi oss till Statens Museum for kunst i Köpenhamn och ser på Giacometti-utställningen. Vi har ordnat guide klockan 12, men betalar själva entréavgiften, som troligen är 130 DKR. (Möjligen kan vi få mängdrabatt, då 120 DKR) Visningen tar en timma. Max 28 personer, så först till kvarn gäller. Anmälan till Lars Johansson larsgj55@gmail.com senast den 12 maj. Vi rekommenderar nu tåg från Lund kl 10.08 och från Malmö C 10.20 Då är vi framme i Nørreport i mycket god tid och hinner promenera till museet.

Tisdagen den 4 juni kl 16 på Rådhuskällaren hör vi författaren och journalisten Folke Schimanski berätta om sin syster Vera Oredsson. Utgångspunkt är den omtalade boken ”Veras resa. Min syster nationalsocialisten”. Anmälan till Lars Johansson larsgj55@gmail.com senast den 28 maj. Tala om vad du vill äta vid anmälan. Rådhuskällaren erbjuder räkmacka eller räksallad för 175 kr speciellt för oss. Plus sin a la carte-meny https://www.radhuskallaren.se/a-la-carte/

Teater/Opera

Turandot, Malmö Opera den 10 april. Därefter Next to Normal den 2 maj, biljetter utskickade – och Joyride 24/9. Mer information från vårt teaterombud Göran Martelius finns och kommer senare här på hemsidan.

Öppna luncher på Ölkafeet på Möllan fortsätter, första tisdagen varje månad kl 13.00. Bara att gå dit 7/5. Fast i juni först den 11/6 eftersom vi har medlemsmöte den 4/6. (Allt om inte MFF råkar ha hemmamatch just en tisdag…)

Vår egen Facebooksida

Och glöm inte att vi nu har en egen grupp på Facebook, naturligtvis under namnet Skånes Journalistseniorer, dit alla medlemmar är välkomna!

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552223062738

Ny hemsida. Vi har dessutom en ny hemsida, ett komplement till den vanliga hemsidan. Den nya innehåller allt det ”historiska materialet” som tidigare låg på den ordinarie hemsidan, men ansågs ta för stor plats där. Titta in på: https://skaneseniorer.wordpress.com/

Sen har SJFs Seniorfond öppnat igen. Ansökan görs på sedvanligt sätt via förbundets hemsida https://www.sjf.se/senior/seniorfonden Sista ansökningsdag är den 28 april!

Södra journalistföreningen påminner om att även vi kan söka veckor i Mölle och Åhus. Tyvärr gick ansökningstiden till just sommarveckorna ut igår. Men året har är långt – och nu finns det alltså dubbelt så många timmar att ansöka om.

Och föreningen håller årsmöte 23 april, och alla som vill kan komma genom att anmäla sig. Båda dessa saker kan ni läsa om på  hemsida och facebooksida:

http://sodrajournalist.blogspot.com

https://www.facebook.com/sodrajournalist

—————————————————