Jari Markkanen har inlett en serie kortintervjuer med medlemmar i Skånes Journalistseniorer.

Månadens medlem i januari 2024 är Stig-Åke Jönsson.

Skulle du kunna presentera dig för oss?
Jag har varit fotograf i stort sett hela livet. Gift sedan 42 år, oj vad tiden går! Jag har två barn och ett barnbarn som är 15, och ett på 2,5 år. Ibland blir jag inkallad till 2,5 åringen vid sjukdom som barnvakt i Stockholm. Det är ett privilegium och det är tur att man kan hålla kontakten genom Facetime. Jag är 66 år.

När och varför blev du medlem i Skånes journalistseniorer?
Jag blev medlem den 1 januari 2023. Jag vill inte tappa kontakten med mina arbetskamrater.

Vad är det bästa med medlemskapet?
Jag uppskattar mycket att träffa gamla kollegor och föredragen som ges är mycket givande.

Vilken fråga bör Skånes journalistseniorer driva?
Jag tycker att ni gör ett bra jobb. Går det att utveckla seniorverksamheten ytterligare med ännu mer verksamhet för oss seniorer är det såklart roligt. Det är viktigt att bidraget från förbundet inte minskar och att avgiften inte är så hög att den avskräcker medlemmar från att vara med.

Vilka tidningar läser du?
För tillfället har jag en prenumeration på Bonniers, jag läser Östersundsposten och Sydsvenskan.

Vad anser du om dagens journalistik?
Jag vet att många kämpar för att göra opartisk journalistik och jag tycker det är oerhört viktigt. Det är skrämmande att politikerna vill kunna styra över det journalistiska innehållet.

Kan du berätta något som få vet om dig?
Jag gillar att laga mat och de senaste tio åren har jag bakat surdegsbröd till hela familjen. Jag spelar tennis och golf. Jag gillar friheten och lugnet på Tärnö som är en ö i Hällaryds skärgård. Att sitta på bryggan i juli och titta på solnedgången är en ynnest.