Onsdagen den 14 februari kl 13.00, lunchmöte hos Nilssons Restaurang, Malmö Arena hotell i Hyllie med Jan Petersson, med i styrelsen för OPS, Föreningen Oberoende Public Service. Hårda nedskärningar på SVT, SR och UR. Frågan är vad som händer med Public service-medierna i framtiden? Det ska regeringen bestämma i slutet av april. Här hör vi skuggutredningens tankar ett par månader före. Anmälan senast den 11 februari till Lars Johansson, larsgj55@gmail.com

Allt om OPS här https://oberoendepublicservice.se/ Och Nilssons (inte att förväxla med Percys där vi var före jul) här https://malmoarenahotel.com/nilssons-restaurang-bar/

Onsdagen den 20 mars kl 13, Årsmöte med lunch, där vi också hör journalisten och författaren Daniel Rydén om sin nya bok om Stasi. Kanske samma lokal som ovan? Vi återkommer. Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast den 16 mars.

Preliminärt:

Onsdagen den 17 april, tänker vi bjuda in journalisten Jonas Nyrén som vi hoppas ska berätta om den stora konstsvindeln i Trelleborg och Polen. Nyrén har specialstuderat fallet och skrivit en bok.

Onsdagen den 22 maj planerar vi att ta oss till Helsingör och det berömda Sjöfartsmuseet därstädes. Kanske även ett besök på Kronborgs slott, innan vi sprider oss i Helsingör. Vi återkommer med detaljer. Här allt om Sjöfartsmuseet https://mfs.dk/historien

Teater/Opera

Turandot, Malmö Opera den 10 april. Därefter Next to Normal 2/5. Sista anmälningsdag till denna subventionerade föreställning är redan den 1 mars!

Missa inte att anmäla dig till dundersuccén, den flerfaldigt prisbelönade ”Next to Normal”, som ges på Malmö operan i vår! Musikalen med rötter i amerikansk pop- och rocktradition kretsar kring den nästan normala familjen Goodman. Mamma Diana, Åsa Fång, är bipolär. Pappa Dan, Rolf Lydahl, gör sitt bästa för att få vardagen att fungera. Dottern Natalie, Kerstin Hilldén, känner sig övergiven i skuggan av ”favoritbarnet”, brodern Gabriel, Oscar Pierrou Lindén. Under ytan anas ett nedtystat trauma som påverkar alla. Efter premiären på Broadway 2009 spelas ”Next to Normal” nu världen över som bejublat, skruvat, berörande, humoristisk familjedrama. För regin i Malmö står Ronny Danielsson. Premiär 15 mars.

Vi har biljetter på bra platser till föreställningen klockan 19 den 2 maj. Priset är 475 kronor med vår rabatt plus föreningens subvention. Ordinarie pris 780 kronor.

Anmälan till lund62@gmail.com senast 1 mars. Betalning efter klartecken att biljetter finns kvar senast 2 mars till föreningens plus 20 55 72-1.

Läs mer här: www.malmoopera.se/forestallningar/next-to-normal

Och sedan följer Joyride 24/9. Mer information från vårt teaterombud Göran Martelius kommer.

Och även på vår egen Facebooksida. Nej, glöm inte att vi nu har en egen grupp på Facebook, naturligtvis under namnet Skånes Journalistseniorer, dit alla medlemmar är välkomna!

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552223062738