Här vårt program för resten av året:

Tisdagen den 1 november kl 13: Öppen lunch i Ölkaféet på Möllan i Malmö.

Onsdagen den 16 november kl 12.30: Lunchmöte i Rådhuskällaren i Malmö: ”Kriget, Ryssland och Ukraina” med historieprofessor Kristian Gerner, Lund. Anmälan senast den 13/11 till christina.gustafson@telia.com

Onsdagen den 30 november, Media Evolution i Malmö kl 16-17, om Journalistutbildningen vid Lunds universitet som fyller 30 år. Ett samtal om hur utbildningen har utvecklats under de 30 åren. Utmaningar, möjligheter, trender och perspektiv på mediebranschen står i fokus. Och hur blir det i framtiden? Samtalet sker med lärare som vid olika perioder varit engagerade i undervisningen. Ett samarrangemang mellan Mediehistorisk förening och Journalistutbildningen. Intresserade anmäler sig via denna länk: https://www.eventbrite.com/e/seminarium-journalistutbildningen-fyller-30-ar-biljetter-427113105797

Tisdagen den 6 december kl 13: Öppen lunch på Ölkaféet.

Onsdagen den 14 december kl 12.30: Julbord, nu billigare än tidigare, 375 kr, i Rådhuskällaren i Malmö med frågesport. Anmälan senast den 10/12 till christina.gustafson@telia.com

Teater/Opera:
Vårt teaterombud Göran Martelius ordnar biljetter till Figaros Bröllop på Malmö Opera den 10 februari 2023. Vi har bestämt oss för att i framtiden subventionerna biljetterna till Operan, som nu alltid kommer att kosta 400 kr. Intresserad? Hör av dig till
lund62@gmail.com.

Vi kan dessutom rekommendera en monolog där skådespelaren Susanne Karlsson lånar ut sig till rollen som journalisten Bang. Detta på Malmö stadsteater fram till den 19/11. Läs mer här: https://www.malmostadsteater.se/bang (Dock för sent för oss att fixa billigare biljetter.)

NÄSTA ÅR:

Vi har naturligtvis också planer/idéer inför det nya året:

Kanske vinprovning som fick ställas in i år. Ny bussresa, varför inte till Statens museum för konst i Köpenhamn, som har en Matisse-utställning? Eller till Arken. Ett möte med Eskil Fagerström som skriver bok om fascismens födelse i Italien. Anders Malmsten om boken ”Presstopp”, som handlar om landsortspressen som regerade i 100 år men havererade på sju år. Anders Fänge om läget i Afghanistan. Delvis malmöbaserade advokaterna Per E Samuelson/Lena Ebervall om sina böcker om rättsskandaler, den senaste handlar om IB-skandalen. Sören Karlsson om robotjournalistik.

Idéerna är många. En del kommer att förverkligas…

Och glöm inte att det fortfarande, fram till den 31 oktober, går att söka pengar från Seniorfonden! Mer om detta och annat på vår eminenta hemsida skaneseniorer.se