Hej igen (från Journalistseniorerna)!

Här mest om Hamburg- och Louisiana-bussresan. Men kort: mötet med Moa Berglöf gav flera intressanta svar. Och spättan var god!

Onsdagen den 19 oktober – Bussresan till Louisiana, som vi bjuder på och fixar ihop med Mårtenssons buss. Bussens avgångstid: 9.00 från Turistbuss-hållplatsen mittemot Lund C vid Malmborgs. Kl 9.30 avgång från Frans Suell-statyn vid Norra Vallgatan i Malmö. Inträde 130 d.kr/person, sänkt eftersom vi kommer i grupp. Kl 11.15 första guidade turen på Louisiana, kl 12.15 den andra. Detta om nya utställningen”Tyskland 1920’erne-Neue Sachlichkeit /Weimarrepubliken. Lunch e dyl fixar man själv. Det går fortfarande att anmäla sig till Christina.Gustafson@telia.com – dock senast den 16/10.

Hamburg med buss 5-8 december: Vi har nu fått en preliminär offert från Scandorama. (Observera att vi räknar med att subventionerna resan för medlemmar med en sedvanlig tusenlapp. Och att vi fixar gemensam middag, julmarknadsbesök mm, vilket inte framgår av nedanstående, först måste vi veta om intresset är stort nog för att Scandorama ska jobba

vidare.) Den preliminär offerten ser ut så här:

5 665 SEK per person vid minst 30 betalande resenärer

Enkelrumstillägg: 2 550 SEK per person

I resans pris ingår: Resa i modern helturistbuss 4 dagar t/r Hamburg Överfart Öresundsbron

Färja Rödby – Puttgarden t/r. 3 x övernattningar på Hotel Commodore, Hamburg

*** www.commodore.de

Reseledare från Scandorama i 4 dagar Stadsrundtur Hamburg

Program: Dag 1 Lund/Malmö – Hamburg. Kvällstur Hamburg.

Dag 2-3 Hamburg. Möjlighet till utflykter och arrangemang

Dag 4 Hamburg – Malmö/Lund

Vi bad om förhandsbesked i ett tidigare medlemsbrev. Bara 14 anmälde intresse. Nu måste vi ha ett svar på offerten senast den 9 oktober för att resebyrån ska gå vidare och boka hotell osv. Anmälan till christina.gustafson@telia.com Alltså inom en dryg vecka! Så svara nu (även du som svarat preliminärt tidigare) – annars får vi skrota planerna på Hamburg!! https://sv.wikipedia.org/wiki/Hamburg

Övrigt i höst:

Tisdag 4 oktober kl 13 – Öppen lunch på Ölkaféet i Malmö

Tisdagen den 1 november kl 13. – Öppen lunch

Onsdagen den 16 november i Rådhuskällaren: ”Kriget, Ryssland och Ukrainamed historieprofessor Kristian Gerner, Lund Anmälan senast den 13/11 till christina.gustafson@telia.com

Tisdagen den 6 december – kl 13. – Öppen lunch på Ölkaféet

Onsdagen den 14 december Julbord, nu billigare, 375 kr i Rådhuskällaren med frågesport. Anmälan senast den 10/12 till christina.gustafson@telia.com

Vi planerar också att lägga in ett möte med Aller-koncernen som lägger ned det mesta i Malmö. Åtminstone journalistiken. Finns ett löfte av chefredaktören på Hemmets Veckotidning, Allers, Allas och Året Runt att komma till oss senare i höst.