Först: Andreas Cervenka tycks totalt ointresserad av journalistseniorer, inget möte alltså om Girig-Sverige. I förra medlemsbrevet glömde vi meddela att vi inte som utlovat anordnar besök på Auschwitz-utställningen. De har inga guider. Enklare gå dit själv kom vi fram till: https://auschwitz.net/oppettider-och-priser/

Den 31 augusti – bussutflykt till Österlen. Ta gärna med en vän, plats finns i bussen! Sista anmälningsdag är den 20 augusti till christina.gustafson@telia.com. Priset är 479 kr. OBS! Alla som inte redan betalat – gör det till föreningens plusgiro 20 55 72-1 absolut senast den 20 augusti. Allt om utflykten finns på vår hemsida. Här hålltiderna:

Buss hämtar 08:00 Malmö C, Norra Vallgatan (Malmö) 

08:25 Turistbusshållplatsen, Bangatan (Lund) 

09:30 Österlenkryddor, Karlsfältsvägen (Köpingebro) 

11:00 Köpingsbergs vingård, Köpingsbergsvägen (Köpingebro) 

12:30 Örums Nygård, Örumsvägen (Löderup) 

14:00 Petersborgs Gård (Smedstorp) 

15:30 Gunnarshögs Gårdsbutik, Vallbyvägen (Hammenhög) 

18:00 Turistbusshållplatsen, Bangatan (Lund) 

18:30 Malmö C, Norra Vallgatan (Malmö)

Onsdagen den 14 september – musikalen Anastasia med Lill Lindfors på Malmö Opera

Tisdagen den 20 september lunchmöte 12.30 i Rådhuskällaren, Malmö med ”Eftervalsanalys”. Hör statsvetarprofessor Johannes Lindvall, Göteborgs Universitet och Sydsvenskans ledarskribent Moa Berglöf, som som också berättar om sin bok ”Landsförrädare” – (om tiden med Reinfeldt). Anmälan senast den 16 september till christina.gustafson@telia.com

Onsdagen den 19 oktober: Vi bjuder på bussresa till Louisiana med guidad visning av utställningen ”Tyskland 1920’erne-Neue Sachlichkeit /Weimarrepubliken. Maximalt 30 deltagare. Så anmäl snabbt till Christina.Gustafson@telia.com

Krogar nära är ohemult dyra. Alltså – vi äter i stället på egen hand i Louisianas restaurang.

Torsdagen den 10 november – se och hör Roméo et Juliette på Malmö

Opera. Pris: 650 kr. Anmälan till vårt operaombud Göran Martelius på lund62@gmail.com eller 0705750295. OBS! Betalning senast den 8 september till plusgiro 205572-1. Läs allt om föreställningen på vår hemsida!

Onsdagen den 16 november i Rådhuskällaren: ”Kriget, Ryssland och Ukraina” med historieprofessor Kristian Gerner, Lund Anmälan senast den 13/11 till christina.gustafson@telia.com

Den 5-8 december: Scandoramabuss till Hamburg! Detaljerna återkommer vi till

Onsdagen den 14 december Julbord/jultallrik på Rådhuskällaren med frågesport. Anmälan senast den 10/12 till christina.gustafson@telia.com

Följ vår hemsida skaneseniorer.se Och glöm inte Ölkaféet! (Första tisdag varje månad.)