Medlemsbrev i juli, och en sommarhälsning från Skånes Journalistseniorer – och lite om våra planer inför hösten:

Preliminärt och tyvärr högst osäkert: Onsdagen den 17 augusti. Andreas Cervenka talar om sin bok ”Girig-Sverige” Lunch på Rådhuskällaren i Malmö kl 12.30. (Vi har ännu inte lyckats få kontakt med Cervenka, som bor i Lund, inte har mobil, eller svarar på mejl. Men man ska aldrig ge upp, vi har nu skickat brev till honom…)

Fortfarande chans hänga med på utflykt till Österlen den 31 augusti! Vi satte sista anmälningsdag redan vid midsommar för att bli säkra på att vi blev tillräcklig många för att kunna genomföra utflykten. 26 har anmält sig, så resan blir av! Men kanske fler vill hänga med? Sista anmälningsdag är nu den 20 augusti till christina.gustafson@telia.com. Priset är 479 kr – och eventuellt nya deltagare – och ni som inte redan har betalat – gör det till föreningens plusgiro 20 55 72-1 absolut senast den 20 augusti.

Här är allt om utflykten:

Onsdagen den 31 augusti, cirka 8.30-17, via Lund/Malmö med buss till Skånes sydöstra hörn. Första anhalt Österlenkryddor, strax öster om Ystad, förmiddagsfika och en intressant föreläsning om alla örter som odlas på fälten och hur de kan användas.
Några stenkast bort, på
Köpingsberg, odlas vindruvor. Vi kan smaka det mousserande vinet med olika karaktär och torrhetsgrad. Sedan lunch på Örums Nygård, ett familjeägt gårdshotell. Husets kockar behärskar alla mattraditioner.
Därefter är det dags att prova senap. Detta på
Petersborgs gård norr om Smedstorp. Här vajar senapsfälten gula på sommaren. Av gula och bruna fröer blir det spännande mixturer. Sista besöket blir på Gunnarshögs gård i Hammenhög med eftermiddagskaffe. Men vi får också en inblick i hur deras raps pressas och förädlas. Kostnaden för bussen står föreningen för.

Onsdagen den 14 september – musikalen Anastasia med Lill Lindfors på Malmö Opera

Övriga – ännu preliminära – datum och medverkande under hösten. Vi återkommer så fort allt är klart.

Tisdagen den 20 september lunchmöte 12.30 på Rådhuskällaren med ”Eftervalsanalys”. Kanske med statsvetarprofessor Johannes Lindwall och ledarskribenten Moa Berglöf som skrev boken ”Landsförrädare” – (om tiden med Reinfeldt).

Onsdagen den 19 oktober: Bussresa till Louisiana med guidad visning av utställningen ”Tyskland 1920’erne-Neue Sachlichkeit/Weimarrepubliken. Därefter krogbesök.

Onsdagen den 16 november på Rådhuskällaren: ”Kriget i Ukraina och Rysslands historia” med Kristian Gerner

Den 5-8 december: Scandorama tar oss med buss till Hamburg!

Onsdagen den 14 december Julbord/jultallrik på Rådhuskällaren med frågesport.

Följ allt som händer i föreningen på vår hemsida skaneseniorer.se