Följ med Journalistseniorerna på utflykt till Österlen! Onsdagen den 31 augusti, cirka 8.30-17, via Lund/Malmö med buss till Skånes sydöstra hörn. Första anhalt Österlenkryddor, strax öster om Ystad. Vi får förmiddagsfika och en intressant föreläsning om alla örter som odlas på fälten och hur örterna kan användas. Några stenkast bort, på Köpingsberg, odlas vindruvor. Vi kan smaka det mousserande vinet med olika karaktär och torrhetsgrad.
Sedan lunch på Örums Nygård, ett familjeägt gårdshotell, strategiskt beläget mellan Ystad och Simrishamn. Husets kockar behärskar både gamla skånska mattraditioner och modernare varianter. Därefter är det dags att prova senap. Detta på Petersborgs gård norr om Smedstorp. Här vajar senapsfälten gula på sommaren. Av gula och bruna fröer blir det spännande mixturer, som fått flera utmärkelser. Sista besöket blir på Gunnarshögs gård i Hammenhög med eftermiddagskaffe. Men vi får också en inblick i hur deras raps pressas och förädlas.
Pris: 479 kronor/person. Kostnaden för bussturen står föreningen för. OBS: Din anmälan vill vi ha senast den 21 juni till christina.gustafson@telia.com