Nu kan du söka medel ur Seniorfonden! Deadline är den 20 april 2022.

Seniorfonden är ett samarbete mellan Journalistförbundet och Seniorjournalisterna i Sverige. Förbundet har ställt pengar till förfogande för att seniormedlemmar i förbundet ska kunna söka pengar för ”kulturella och sociala ändamål”, till exempel kurser, studiebesök, föreläsningar med mera och resor i samband med detta. Totalt finns en miljon kronor i fonden. Vid varje utlysning delas cirka 125 000 kr ut.

Alla seniormedlemmar i Journalistförbundet kan söka om högst 10 000 kronor per person. Grupper om minst tre medlemmar som vill göra något tillsammans kan ansöka om högst 25 000 kr. Två personer som vill delta tillsammans i någon aktivitet kan förstås också ansöka om det. Ange det i så fall i respektive ansökningsformulär. Seniorklubbar kan också söka max 25 000 kronor för sin verksamhet.

(Vid den första utlysningen i fjol fick vi höra att det inte var någon idé att de stora föreningarna med gott om pengar sökte. Vi sökte heller inte, däremot sökte och fick flera enskilda medlemmar i Stockholmsområdet medel. Så nu är det verkligen vår tur! Sök!)

För frågor om fonden och ansökan, kontakta anita.vahlberg@ownit.nu. Sista ansökningsdag 20 april. Här kan du se vilka som fick pengar i första utdelningen från fonden:
Seniorfonden har delat ut 148 800 kronor