Medlemsbrev, mars 2022 från Skånes Journalistseniorer

Ingen Amsterdamresa, i stället Åke Hodell på Malmö konsthall och lunch på Smak den 6 april! Bibi Häggström och Per Engström nya i styrelsen efter intressant Joakim Palmkvist-anförande vid årsmötet. Det är de senaste heta nyheterna från Skånes Journalistseniorer.

Häggström/Engström ersätter Tuve Bergman och Marianne Rosén som efter många år i styrelsen och hårt arbete nu tyckte det var dags att lämna över till nya krafter.

Vår ”resefixare” Anders Sundberg tvingades i förra veckan tyvärr att ställa in resan till Amsterdam, vilket han redan meddelat de anmälda:

Hejsan! Måste tyvärr meddela att vi tvingas ställa in resan till Amsterdam i maj. Anledningen är för få anmälda deltagare. Tillströmningen var tillfredsställande under de två dagar inbjudan hann ligga ute innan Ryssland attackerade Ukraina. Efter det blev det tvärstopp, och så förblev det tills anmälningstiden löpte ut i slutet av förra veckan. Min slutsats är att det är det oroliga omvärldsläget som gör att man drar sig för semesterresor just nu.

Vi har alltså gjort upp med arrangören om att lägga det här arrangemanget på is, och återkommer senare när omvärldsläget förhoppningsvis stabiliserats. Med beklagande hälsningar/Anders Sundberg för Skånes Journalistseniorer”

Så här ser nu därför vårens, sommarens aktiviteter ut:

Onsdagen den 6 april kl 12.00 guidad visning av Åke Hodell-utställningen på Malmö konsthall. Därefter lunch på restaurang Smak kl 13. Allt om utställningen hittar du här:

https://www.konsthall.malmo.se/utstallning/ake-hodell-motstand/

Anmälan senast den 2 april till christina.gustafson@telia.com

 

Lördagen den 14 maj kl 10-12. Kvinnornas Malmö: busstur med Birgitta Andersson och Jürgen Lindemann, kanske med efterföljande lunch. Anmälan senast den 10 maj till christina.gustafson@telia.com

Torsdag 9 juni. Jan Troell-utställningen i Trelleborg med fika/lunch i Vattentornet intill utställningen. Vi tar oss till Trelleborg med Pågatåg. De som vill kan klart köra/åka bil. Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast den 6 juni.

Onsdagen den 31 augusti. ”Fem gårdar på Österlen”, Busstur cirka 8.30-17.00 Pris 479:- kr. Föreningen ordnar bussen. Österlenkryddor med förmiddagskaffe, Vinprovning, Köpingsbergs vingård, Lunch på Örums Nygård, Senapsprodukter på Petersborgs gård, kaffe. Avslut på Gunnarshög med visning. Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast den 26 augusti

————————–

Första tisdagen varje månad: Öppen lunch på Ölkaféet, Möllevången i Malmö. Dvs den 5/4, 3/5, 7/6.

Teater/Opera:

Torsdag den 9 juni ”Såsom i himlen”, Malmö Opera.

Biljetter på mittparkett på rad 6, 7 och 8 till föreställningen klockan 19. Biljetten med ombudsrabatt kostar 635 kronor, (ordinarie pris 745 kronor). Anmälan till Göran Martelius på lund62@gmail.com eller 0705750295. Betalning till plusgiro 20 55 72-1 senast 19 april. Först till kvarn gäller!