Hej!

Här lite om vintern/vårens planer. En del är redan bekant, men påminnelser kan aldrig vara fel. Och den i tid närmaste aktiviteten har förvandlats från julbord till tre jultallrikar (eftersom Rådhuskällaren inte börjar med julbord förrän den 6/12). Å andra sidan blir priset nu betydligt lägre. Men skynda att anmäla dig!

Torsdagen den 2 december kl 12.30 – tre jultallrikar i Rådhuskällaren i Malmö. Till kaffet löser vi Göran Martelius kluriga frågor. Anmälan senast måndagen den 29 november kl 12 till christina.gustafson@telia.com

Här Rådhuskällarens egen beskrivning av tallrikarnas innehåll: Tallrik 1: 3 x sill, lax. Tallrik 2: skinka, kallskuret på tallrik. Köttbullar, prinskorv rödkål/ brunkål, Janson. Tallrik 3: desserttallrik. Kostnad: 275 kr

Måndagen den 6 december – torsdagen den 9 december. Berlinresa med Scandorama. Besök på julmarknad. Som läget ser ut idag råder inga hinder för resan. Vi får dock räkna med att använda munskydd mer än vi är vana vid. (Skulle tyska myndigheter mot förmodan i något senare skede sätta stopp, eller UD avråda från resan, lovar Scandorama att naturligtvis betala tillbaka det vi lagt ut för resan!) Avfärd från Lund och Malmö morgonen den 6 december enligt de tider som angetts av Scandorama. Glöm inte Covid-pass!

 Tisdagen den 7 december, möte på Ölkaféet för de som inte är i Berlin. Sedan fortsatta Öppna luncher där första tisdagen i varje månad. Dvs den 4/1, 1/2, 1/3, 5/4, 3/5, 7/6.

 Onsdagen den 19 januari kl 17-20 Vinprovning i SPF:s lokaler vid Caroli City med Anders Fagerström, Sydsvenskans välkände vinexpert. Vi provar först något så exklusivt som skånska viner, därefter äter vi mat, hämtad från Malmborgs intill och dricker mer ”normala” viner. Pris? – vi räknar med 300 kr per person. Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast fredagen den 14 januari.

Onsdag den 16 februari. Lunchmöte i Rådhuskällaren kl 12.30. Vi hoppas få träffa Skånska Dagbladets nya chefredaktör Lena Philipsson, som precis tillträtt då. Kanske någon från Norra Skåne/Kristianstadsbladet. Vi återkommer med detaljerna.

Onsdagen den 16 mars, lunch och ÅRSMÖTE i Rådhuskällaren kl 12.30. Joakim Palmkvist kommer och berättar om det kriminella Malmö (vilket han skulle gjort redan på vårt förra årsmöte).Anmälan senast den 11 mars till christina.gustafson@telia.com

Onsdag den 16 april, eller en lördag förmiddag i mitten av april. Kvinnornas Malmö, vi åker en bussrundtur med Birgitta Eriksson och Jûrgen Lindemann som guider.

Maj. Vi hoppas på en resa till Odense, eller Amsterdam: Nya H C Andersen-museet har då invigts officiellt om vi hamnar i Odense. Men det lär finnas en del att göra även i Amsterdam.

Juni. Då besöker vi Troell-utställningen i Trelleborg. Har vi tur kanske Jan Troell själv berättar lite om sin filmvärld. Inte klart ännu. Efteråt fika på något lämpligt ställe.

Opera/teater:

Vårt eminenta ombud kommer att fixa biljetter till ”Barberaren i Sevilla” den 1 mars nästa år.. Och ”Såsom i himlen” den 9 juni.

Här är en länk till medlemsbrevet som pdf!