Tisdagen den 2 november kl 12.30 – Lunchmöte i Rådhuskällaren då Bo Bernhardsson, tidigare chefredaktör på Arbetet, berättar om sin nya bok om Historien om Arbetet – om hur och varför tidningen startade, om dess 114-åriga historia, om den dramatiska kampen för att rädda den och om den slutgiltiga nedläggningen.
Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast fredagen den 29/10 kl 12 .

Torsdagen den 2 december – klassiskt julbord i Rådhuskällaren i Malmö.
Detta med Göran Martelius kluriga frågor. Dvs frågesport, kanske med journalisttema.
Anmälan senast måndagen den 29 november kl 12 till christina.gustafson@telia.com

Måndagen den 6 december – torsdagen den 9 december. Berlinresa med Scandorama.
Besök på julmarknader. Vi kom inte upp till 40 personer så kostnaden blir 4550 kronor per person. Enkelrumstillägg 1395 kr. Föreningen subventionerar alla medlemmars resor med tusen kronor! Däremot inte medföljandes kostnad.

Skulle ni till äventyrs känna någon som vill hänga med går det nog fortfarande bra. Men bara om anmälan sker snabbt!!! Till christina.gustafson@telia.com

Betalningen sker som vanligt direkt till Scandorama, som skickar ut fakturor. Sedan betalar vi subventionen på tusen kronor via vår kassör till medlemmarna i efterhand.

Onsdagen den 19 januari kl 17 – Vinprovning, förhoppningsvis i SPF:s lokaler vid Caroli  City. Vinprovningen sker under van ledning av Anders Fagerström.

Anders Fagerström. Foto: Jan Skogström

För ovanlighetens skull går han/vi inte över ån efter vin utan stannar i hembygden. Anders har lovat komma med tre välsmakande viner från Skånes många vinodlingar i nordväst och sydväst. Ett rött, ett vitt och ett rosé är planerat. Räkna med smakprover med tilltugg i form av lokalproducerade ostar och därefter en god måltid med mera vin av annat slag.
Mer information om mat och priser senare om denna afton i vinets tecken.

 

Teater och Opera! Vi hoppas att under våren kunna erbjuda minst tjugo biljetter till Rossinis opera Barberaren i Sevilla som har premiär 12 februari på Malmö Opera.
Operan är fylld av kärlek och humor och en av de mest spelade på världens scener. Uppsättningen i Malmö bjuder på sångare i världsklass, tenoren Levi Sekgapane, mezzosopranen Teresa Krontahler och den österrikiske barytonen Rafael Fingerlos.

Den 30 april har Malmö Operan premiär på musikalen Såsom i himmelen som ställdes in under pandemin förra året.

Vi räknar med att kunna erbjuda minst 20 biljetter även till detta musikaliska äventyr i regi av Edward af Sillén baserat på Kay Pollaks film. Musiken är skriven av ”hitmakaren” Fredrik Kempe. Huvudrollen som dirigenten Daniel spelas av Fredrik Lycke. Lena i kyrkokören i den norrländska byn spelas av Ester Hedlund.   

Styrelsen/Skånes Journalistseniorer

Här är en länk till en pdf av texten!