Gåspennor!

Hon har snart ett halvt sekel som polis bakom sig, och har under årens lopp mött många journalister. Naturligtvis talar vi om polisen, författaren och föreläsaren Ewa-Gun Westford, Ystad.

EG, som många kallar henne, kan spela ”Drömmen om Elin” på dragspel, älskar klassisk musik (särskilt Beethoven), är rojalist ut i fingerspetsarna och har rätt att bära skjutvapen.

Under rubriken ”Massmedia och jag” berättar EG om mötet med en mansdominerad värld; hon var en av 15 kvinnor bland de 240 eleverna i kullen på polishögskolan 1973. För en bred allmänhet och för oss journalister är hon numera känd som talesperson, särskilt vid stora nyhetshändelser. Dessutom är hon medlem i Gåspennorna.

Hugade möter Ewa-Gun på vårt försenade årsmöte tisdagen den 9 november klockan 18.00 på Smedjan i Östra Ingelstad (mellan Smedstorp och Hannas). Där får vi Wallenbergare + kaffe och kaka för 245 kronor per person.

Ett vegetariskt alternativ blir med spetskål (med i princip samma tillbehör som Wallenbergaren). OBS Om du önskar veg. alternativ ska det uppges vid anmälan.

Anmälan om deltagande görs senast den 4 november till ordföranden Pontus Persson  pontusgpersson@gmail.com mobilen 0734 30 26 66 eller kassören Kjell Magnusson downtown.press@telia.com mobilen 070 52 65 111

Eftersom vår verksamhet varit begränsad 2019 – 2020 på grund av pandemin är medlemsavgiften för den aktuella perioden 100 kronor. När du gör inbetalningen är det viktigt att du uppger ditt namn. Hundralappen betalar du snarast möjligt på:

Swish 070 5265111 (kassören Kjell Magnusson)
eller
Bankgiro 5233 – 0644 (Gåspennorna)

Välkomna!

Styrelsen