Medlemsbrev från Skånes Journalistseniorer/juni 2021

Äntligen! Nu kan vi ses igen under mer normala förhållanden. Vi har visserligen haft ett antal medlemsmöten via Zoom, det senaste var med Kalle Lind om Hasse Alfredson. Men hur mycket trevligare hade det inte varit att se och höra Kalle Lind i Rådhuskällaren.

Från den 1september är vi igång igen som vanligt. Här en preliminär lista över våra planer. När allt är spikat återkommer vi med detaljerad information.

Ölcafédags igen

Tisdagen den 7 september – och sen första tisdagen i månaden, träff på ölcaféet på Möllan i Malmö.

Medlemsmöten

Onsdagen den 1 september, kl 12.30 – Årsmöte förhoppningsvis i vanliga lokalen, Rådhuskällaren i Malmö. Program utöver lunch och förhandlingar bestäms lite senare. Vi återkommer så fort vi vet med anmälningsförfarande mm.

Tisdagen den 21 september kl 11 – besök på Uniformsmuseet i Klagstorp. De visar och berättar om kläder till diverse filmer, tv-serier med mera. Vi åker i egna bilar. Efter visningen intar vi tre smörrebröd för 100 kronor i deras café. Dryck finns klart också. Mer om museet hittar du här. https://www.uniformcollection.se

Onsdagen den 6 oktober kl 11 – Sydsvenskans Martin Andersson, expert på Malmös historia, leder en vandring längs Malmös ”Fleet Street”, det vill säga Östergatan med omnejd. Samling vid Caroli kyrka. Lunch kan eventuellt intagas på nyöppnade Sturehof.  Eller Rådhuskällaren som vanligt.

Onsdagen den 3 november, kl 12.30 – Bo Bernhardsson, tidigare chefredaktör på Arbetet, berättar om sin då nyutkomna bok om just samma tidning. Den handlar mycket om hur det gick till före nedläggningen. Plats:  förhoppningsvis Rådhuskällaren. 

Troligen onsdagen den 8 december – sedvanligt julbord i Rådhuskällaren.

Dessutom planerar vi en resa till Berlin under senhösten.

Vi återkommer som sagt med mer detaljer så fort vi vet mer.

Glad midsommar! Och trevlig sommar!

Skånes Journalistseniorer

Styrelsen