Medlemsbrev Skånes Journalistseniorer, 22 augusti 2020

Hej igen!

Nu har vi haft ett styrelsemöte, det första sedan i mars. Kul att Skånes Journalistseniorers arbete och aktiviteter gradvis kommer igång igen! Vi tar det i långsam takt, med hållande av avstånd med mera, men tror ändå att det är möjligt för oss att börja ses igen.

Vi har klubbat följande program, som i mycket överensstämmer med tidigare planer. Närmare bestämt:

Malmö Museum. Den 15 september besöker vi Malmö Museum och ”Speaking memories” kl 11.00-12.30. Och en utställning om de vita bussarna. Detta genom guidade visningar med maximalt 15 personer i varje grupp, allt enligt museets regler. På museet pågår också ”Museet som flyktingförläggning”, som man kan skärskåda på egen hand. Efter utställningarna intar de som vill förslagsvis lunch på restaurang Vega. Anmälan sker till christina.gustafson@telia.com senast den 8 september.

Den 21 oktober hör vi Marie Cronqvist, docent och ansvarig för mediehistorieutbildningen vid Lunds universitet och specialist bland annat på DDR:s medier och propaganda. Detta i Rådhuskällaren i Malmö kl 12.30. Ett samarrangemang med Mediehistorisk förening. Och efter det håller vi vårt starkt försenade ÅRSMÖTE! Kallelse kommer att skickas ut i god tid. (Vår verksamhetsberättelse finns här sen i våras.) Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast den 14 oktober.

Den 11 november hör vi Sydsvenskans Per T Ohlsson, efter presidentvalet i USA. Rådhuskällaren 12.30. Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast den 4 november.

Den 2 december Jullunch med frågesport, sammanställd av quizmaster Göran Martelius. Plats: Rådhuskällaren i Malmö. Anmälan till christina.gustafson@telia.com senast 25 november.

Våra Öppna luncher, första tisdagen i månaden, är däremot inställda tills vidare.

Istället kan man hänge sig åt Teater och opera. Se detaljerad information på vår hemsida skaneseniorer.se. Men vi vet redan att våra biljetter till Monicas vals den 30 oktober är slut. Och anmälningstiden till Funny Girl har gått ut sedan länge.

Däremot finns det platser kvar till Falstaff den 10 december, betalning senast den 1 oktober.  Och flera föreställningar är på lut.

Bästa hälsningar

Styrelsen för Skånes Journalistseniorer

Länk till pdf här.