Uppdatering om covid-19 längst ner!

Följ med på en annorlunda föreställning av Falstaff som gris inspirerad av Orwells Djurfarmen på Malmö opera i vinter.

Denna Giuseppe Verdis sista och kanske mest berömda opera är en förväxlingskomedi med den självgode John Falstaff i centrum.

Historien bygger på Muntra fruarna i Windsor med lån från andra pjäser av William Shakespeare.

I ständigt behov av pengar skickar Falstaff två identiska kärleksbrev till de välbeställda fruarna Alice Ford och Meg Page.

Han invaggas i tron att de gärna tar emot honom. Men tillsammans med Alices dotter Nanetta och en fru Quickly planerar kvinnorna ett falskspel för att lura Falstaff.

Titelrollen spelas av Martin Winkler, känd från flera världsberömda operascener. För regin svarar Lotte de Beer. Dirigent är Steven Sloane.

Vi har bokat rabatterade biljetter för 635 kronor på bra platser på mittparkett till föreställningen den 10 december kl 19.

Anmälan senast 1 oktober till operaombud Göran Martelius på mail lund62@gmail.com eller telefon 0705 750295. Betalning senast 1 oktober till föreningens plusgiro 20 55 72-1.

OBS! Uppdatering om covid-19

Vårt teaterombud frågade Operan om vad de tänker göra för att minska smittrisken och fick följande svar:

”Beslutet om hur vi kommer att fördela publiken i salongen har ännu ej fattats då vi inte vet i nuläget hur många personer vi kan ta emot under en föreställning. Vi kommer att få det beskedet i mitten av augusti och därefter informerar vi samtliga biljettinnehavare och ombud om hur vi går tillväga men kan redan nu se att det troliga är att vi får placera publiken med social distansering i salongen.
Du kan ju informera de som känner sig tveksamma om att vi inte i något läge kommer att äventyra varken publik eller personals hälsa och att vi erbjuder återbetalning vid händelse av att en föreställning blir inställd. ”