Hej!

Som vi alla vet har denna vår tyvärr inte varit andra lik. Vi har tvingats ställa in alla evenemang och möten. Inte minst bussresan till Stralsund/Rügen. Men redan innan pandemin slog till hade vi höstens/vinterns verksamhet planerad. Och kanske, kanske kan de möten vi planerat också genomföras? Ingen vet idag, men vi vill ändå berätta om våra planer. De kanske kan vara något att se fram emot, hoppas vi! Och – om inte förr – när styrelsen möts igen efter långt uppehåll den 12 augusti vet vi om de går att genomföra. Men vi återkommer redan innan med mer detaljer OM, och så fort, saker och ting förhoppningsvis börjar ljusna ännu mer. Det går ju trots allt på rätt håll.

Den 26 augusti busstur till Roskilde för att se på Domkyrkan och Vikingamuseet. Thells buss är beställd och antalet deltagare är begränsat till 30 precis som när vi besökte Arken i februari. Så fort vi vet om resan kan genomföras, återkommer vi med detaljer, kostnad osv.

Den 15 september Malmö Museum 11.00-12.30 Guidad visning:”Speaking Memories” – en utställning från Historiska Museet i Stockholm. Och en utställning om de vita bussarna. (Pågår dessutom ”Museet som flyktingförläggning”, som man kan se själv om intresse finnes.) Efter utställningarna förslagsvis lunch på restaurang Vega.

 

Den 21 oktober Marie Cronqvist, professor i Mediehistoria i Lund, bl a specialist på DDR och propaganda. Rådhuskällaren 12.30 Ett samarrangemang med Mediehistoriska föreningen.

 

Den 11 november Per T Olsson efter presidentvalet i USA. Rådhuskällaren 12.30

Jullunch, kanske slutet av november.

Preliminärt 8-10 december: Julmarknad i Hamburg.  

Under hösten dessutom försök med att få med tidigare inställda möten: Joakim Palmkvist om ”det kriminella Malmö” och Hans Månsson om boken ”Vem kan man lita på”.  Och viktigast av allt ett årsmöte! Ett sådant måste vi hålla i anslutning till något av mötena ovan.

Teater/Opera
Till detta kommer opera och snart teaterföreställningar: På Operan Funny Girl med Sanna Nielsen, biljetter finns till föreställningen den 17 september klockan 19. Priset är 510 kronor med ombudsrabatt. Anmäl genom mejl till opera- och teaterombud Göran Martelius  lund62@gmail.com, eller tala in meddelande på 0705750295.

Göran har även ordnat biljetter till Falstaff, Så som i himmelen (27/4) och Allsång (27/3) kommande vår. Och det lär även bli teaterföreställningar till bra pris. Vi återkommer med detaljer!

Trevlig sommar!
Styrelsen för Skånes Journalistseniorer

Här är en länk om du vill ha en pdf!