Missa inte det praktfulla 75-årsjubileet i teaterns hus på Fersens väg i Malmö. Bland många medverkande finns Helen Sjöholm och Lars Humble. Plus Operakören och Operaorkestern. Konferencierer är Sara Lehman och Kalle Lind. För regin svarar Ronny Danielsson.

Vi har bokat 20 biljetter på mittparkett för rabatterade 580 kronor till jubileumskonserten på Malmö Opera den 22 september klockan 19.

Mitt under brinnande världskrig fick Malmö en ny stadsteater för musikteater, dramatik och balett på samma scen. Senare blev stadsteatern i huvudsak operascen medan talteatern flyttade till Hipp. Kvar i huset är dock teaterns Intiman och Studion.

Huset, som blev byggnadsminnesmärkt 1994, är skapat av den ryktbare huvudarkitekten Sigurd Lewerentz och hans kollegor Erik Lallerstedt och David Helldén.

Foajén anses vara ett av Malmös vackraste offentliga rum, med möbler designade av Sigrun Bülow-Hübe, och utsmyckad med konstverk av bland andra Carl Milles och Isaac Grünewald.

Jubileumskonsertens övriga medverkande är Elisabet Einarsdottir, Caspar Engdahl, Saara Rauvala, Kristine Nowlain, Michael Jansson, Sara Lehmann, Oscar Pierrou Lindén, Emma Lyrén, och Johannes Wanselow.

Bindande anmälan görs till teaterombud Göran Martelius på mail lund62@gmail.com eller till 0705 75 02 95.

Om du får besked att du nått fram i tid för att få köpa biljett måste betalningen göras absolut senast 5 juli till PlusGirokonto: 20 55 72-1.

Biljetterna levereras per post eller efter överenskommelse.