Operan ”Tosca” av Giacomo Puccini väckte stor uppmärksamhet vid urpremiären i Rom 1900. Ryktet gick att en polis skulle mördas vilket föranledde visitation av alla besökare.

Publiken blev dock begeistrad, det blev stående ovationer efter dramat om den passionerade operasångerskan Floria Tosca. Hon vägrar leva borgerligt konventionellt med barn och make i det revolutionära 1800-talets första år när Napoleon är på väg att lägga under sig de ännu splittrade små kungarikena i norr. Istället lever hon med älskaren Mario Cavaradossi, konstnär och frihetskämpe, som jagas av grymme polismästaren Scarpia.

När Mario dör planerar Floria en blodig hämnd på Scarpia.

Vi har bokat 20 rabatterade biljetter, 495 kronor, på mittparkett klockan 19 den 15 januari 2020. Bindande anmälan till operaombud Göran Martelius på lund62@gmail.com eller 0705750295. Betalas senast 15 oktober på föreningens plusgiro 20 55 72-1.