På senare tid har rubrikerna varit många om Danmarks Radio. Nu har vi Gåspennor möjlighet att göra en rundvandring ”Bakom kulisserna” på DR Byen i Köpenhamn. Max 25 deltagare, så först till kvarn gäller!

Torsdagen den 2 maj klockan 11.30 börjar visningen, som pågår i 75 minuter. Vi möts i receptionen, DR Byen, Emil Holms Kanal 20, 0999 Köpenhamn C. Priset för guidningen är 1900 DKK eller cirka 2700 SEK för hela gruppen. Vi subventionerar besöket för våra medlemmar. Priset för medföljare är 100 kronor per person. Efter visningen tar vi Metron till city för ”hygge” och lunch på lämplig krog.

Danmarks Radio är ett public service medieföretag, som förmedlar nyheter, underhållning och information via tv, radio, internet och andra plattformar. DR ska enligt den danska Radio- og Fjernsynsloven leva upp till public service-uppdraget.

I höstas kunde vi läsa om att den danska regeringen gett DR i uppdrag att spara 20 procent av verksamheten under fem år. Det motsvarar cirka 400 tjänster.

Dansk Folkeparti vill begränsa produktionen av egenskrivna nyheter på dr.dk och vill att hälften av all musik som sänds i DR:s radiokanaler ska vara dansk. Hur DR jobbar och hur framtiden ser ut får vi förhoppningsvis svar på vid vårt studiebesök.

Var och en betalar sin resa till DR Byen. Här förslag. Tåg 08:47 från Simrishamn, från Ystad 09:30 med ankomst Hyllie kl 10:14. Öresundståget från Hyllie kl 10:20 till Örestad. Byt där till Metron M 1 och åk till station DR Byen (tågbiljetten gäller även på Metron). Lös om möjligt en tur och returbiljett (gäller oftast i 24 timmar), så slipper du tänka på biljettköp vid hemresan.

Anmälan om deltagande senast den 29 april till ordförande Pontus Persson pontusgpersson@gmail.com telefon 0414 – 103 65 eller kassör Kjell Magnusson downtown.press@telia.com  mobilen 070 – 52 65 111.

Välkomna!

Styrelsen