Torsdagen 9 maj arrangerar vi en heldagsutflykt. Huvudmålet för vår resa är Dag Hammarskjölds nyrenoverade gård Backåkra, där vi blir guidade av intendenten själv, Karin Erlandsson.

Den gångna sommaren blev en stor succé med långa köer till de guidade visningarna. Hela 10 000 turister besökte huset under säsongen.

Vi åker med Hagestad Touring som hämtar upp oss med buss både i Lund och Malmö. Före besöket på Backåkra dricker vi förmiddagskaffe med smörgås i busskaféet.

Efter specialvisningen i Dag Hammarskjölds gård åker vi vidare till Löderups Strandbad där vi bjuds på läcker lunch.

Du kan välja mellan tre rätter, kött, fisk eller vegetariskt och du måste uppge ditt val när du anmäler ditt deltagande i turen.
Lunchen avslutas med kaffe och kaka och sedan går turen vidare till Kåseberga och Nordens Stonehenge, Ales stenar. Tyvärr otillgänglig för den som har svårt att gå. I Kåseberga finns det möjlighet att dricka eftermiddagskaffe, och handla i fiskbutikerna.

Denna heldagsutflykt kostar 500 kronor för medlem och 595 för medföljande. I priset ingår förutom resan tur och retur Lund-Malmö- Österlen också förmiddagskaffet med smörgås, entréavgiften till den guidade visningen på Backåkra, lunchen på Löderups Strandbad samt utflykten till Kåseberga.

Sista dagen för anmälan är onsdagen den 6 mars, men vänta inte så länge. Vi räknar med stort intresse för utflykten. Anmäl dig därför i god tid till Kristina Waldén, kristinawalden1@gmail.com